Logo vlaamsparlement.tv

Samen met de start van het parlementaire jaar is ook het nieuwe seizoen van Studio Vlaams Parlement begonnen. Met het programma ‘Studio Vlaams Parlement‘ sluiten we aan op de plenaire vergadering van woensdag die rechtstreeks en integraal wordt uitgezonden. Journalist Jan De Meulemeester gaat met de volksvertegenwoordigers in gesprek over hun actuele vraag en de politieke actualiteit. In onze eerste aflevering heeft hij Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) te gast.

(lees verder onder de video)
frame.website.studio-vlaams-parlement-homans-el-kaouakibi-nieuwsbrief
Woensdag 29 september keurde het Vlaams Parlement een wijziging aan het statuut van parlementsleden goed. Hierdoor zullen zieke parlementsleden na meer dan 30 dagen afwezigheid hun onkostenvergoeding verliezen. De wijziging komt er naar aanleiding van de zaak El Kaouakibi.

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi zit al maanden in het oog van de storm nadat mogelijke subsidiefraude, met o.a. haar vzw Let's Go Urban, aan het licht is gekomen. Officieel zit ze in ziekteverlof en heeft ze recht op haar volledige loon, wat leidde tot fors wat publieke verontwaardiging. Over de regeling bereikte het Uitgebreid Bureau dinsdag al een akkoord. Bekijk hieronder de volledige persconferentie:
frame.website.nieuws-homans-el-kaouakibi-nieuwsbrief
website facebook twitter youtube custom 
MailPoet