Logo vlaamsparlement.tv
Zuhal Demir
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft beslist om op woensdag 10 november een actualiteitsdebat te agenderen over de nieuwe klimaatmaatregelen van de Vlaamse Regering.

Door de nieuwe klimaatmaatregelen wil Vlaanderen tegen het jaar 2030 40 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2005. Zowel de Groenfractie als de PVDA-fractie hebben vragen bij deze klimaatmaatregelen en wensen aan de hand van een actuadebat meer verduidelijking van de Vlaamse Regering.

Het Uitgebreid Bureau ging in op deze vragen en besliste om hierover een actualiteitsdebat te organiseren.

Verloop van het debat

1. Spreektijd fracties (zonder onderbrekingen): 3 minuten per fractie
2. Antwoord Vlaamse Regering: 12 minuten, onderling te verdelen
3. Spreektijd fracties (met mogelijkheid tot interruptie): 4 minuten per fractie

Volgende ministers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het actualiteitsdebat: minister-president Jan Jambon, minister Hilde Crevits, minister Zuhal Demir, minister Matthias Diependaele, minister Lydia Peeters.

Op basis van de ingediende initiatieven is de sprekersvolgorde als volgt:


  • Groen
  • CD&V
  • Vooruit
  • PVDA
  • Open Vld
  • Vlaams Belang
  • N-VA
Het aantal actuele vragen die aansluitend worden geagendeerd, wordt beperkt tot één per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag 10 november vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement


Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de uitzending van de plenaire vergadering, volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van dit debat. Daarin gaat journalist Jan De Meulemeester in gesprek met parlementsleden uit zowel de meerderheid als de oppositie. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
website facebook twitter youtube custom 
MailPoet