Logo vlaamsparlement.tv
"Ik ben niet geboren met politiek en ik wil ook niet sterven met politiek.” Dat zegt Martine Fournier (CD&V) in Studio Vlaams Parlement. Fournier werd uitgenodigd naar aanleiding van haar vraag over de lange busritten in het buitengewoon onderwijs. In gesprek met Jan De Meulemeester vertelt ze over haar beslissing om een stap opzij te zetten als burgemeester en Vlaams volksvertegenwoorder (in 2024, n.v.d.r.).

(lees verder onder de video)
Martine Fournier
Drie jaar geleden won Martine Fournier (CD&V) de gemeenteraadsverkiezingen in Menen. Toch belandde haar partij in de oppositie. “Ik heb toen heel goed gescoord, dat mag ik toch zeggen? Ik was heel tevreden met mijn score, maar desondanks werd onze partij niet meegenomen. We werden echt letterlijk aan de kant gezet.” Toch gaf dit gegeven volgens Fournier niet de doorslag om te stoppen met politiek.

“Ik was geen burgemeester meer en door de opkomst van corona waren er vooral digitale vergaderingen. Ik had ineens heel veel tijd. In het begin was dit wel een moeilijke aanpassing, maar na verloop van tijd heb ik ondervonden dat er belangrijkere zaken zijn dan alleen maar werken, werken, werken.”

Fournier heeft haar werk altijd graag gedaan, maar ze wijst erop dat het toch een zeer veeleisende job is. “Als burgemeester ben je van 's morgens 7 uur tot 's avonds 11 uur bezig. Je bent dag en nacht paraat. Ieder weekend overal naartoe”, zegt Fournier. “Ik ben de partij heel dankbaar dat ik het heb mogen doen. Ik heb het ook altijd graag gedaan, maar ik wil ook wel iets anders in mijn leven.” Welke uitdaging ze in de toekomst zal aangaan, laat Fournier voorlopig nog in het midden.
website facebook twitter youtube custom 
MailPoet