Vlaams Parlement TV
In een nieuwe aflevering van ‘Het Gesprek’ praat journalist Jan De Meulemeester met Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs over zijn visie op het woonbeleid.
frame.website.het-gesprek_wieers_nieuwsbrief
Bij de plannen van de Oosterweelverbinding kwam er vaak de kritiek dat er te weinig is geluisterd naar de verzuchtingen van de mensen. Zo kwam er vrij snel een beslissing die pas later gecommuniceerd werd naar de bevolking. De kritiek zorgde ervoor dat er verschuivingen gebeurden in het project.

“De stem van de bevolking heeft die kanker een beetje doen verschuiven, maar het blijft een infrastructuurwerk. Het idee blijft ook uitgaan van individueel vervoer en vrachtvervoer. De beleidsmakers willen dat zoveel mogelijk faciliteren. De Vlaamse politici zeggen dat we een heel grote omslag willen maken in hoe we ons verplaatsen, maar al dat geld had ook geïnvesteerd kunnen worden in openbaar vervoer. Je blijft ervoor zorgen dat de belangrijkste transportstroom van Portugal tot Denemarken nog steeds rakelings langs een stad passeert”, stelt Wieërs vast.
Vlaams Parlement TV: elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet