Vlaams Parlement TV
frame.website.de-koepelzaal-actuadebat-sloeberhuisje_nieuwsbrief

Illustratie: Kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje in Mariakerke (donderdag 17 februari 2022)

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft beslist om op woensdag 23 februari een actualiteitsdebat te agenderen over de veiligheid in de kinderopvang. Dit naar aanleiding van het overlijden van een meisje van zes maanden oud in kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke vorige week.

Het overlijden van een meisje van zes maanden oud in kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke vorige week deed veel stof opwaaien. De Vooruit-fractie diende daarom het voorstel in om een actualiteitsdebat te organiseren over de veiligheid in de kinderopvang. Over hetzelfde onderwerp werden ook diverse vragen om uitleg en actuele vragen ingediend. Het Uitgebreid Bureau ging in op dat verzoek en besliste om daarover op woensdag 23 februari te debatteren. Minister Wouter Beke wordt uitgenodigd om aan het actualiteitsdebat deel te nemen.

Verloop van het debat

  • 3 min. per fractie voor de inleidende uiteenzetting zonder onderbrekingen;
  • 5 min. voor het eerste antwoord van de Vlaamse Regering;
  • 3 min. per fractie voor de tweede ronde met mogelijkheid tot onderbrekingen.


De sprekersvolgorde

  1. Groen
  2. CD&V
  3. N-VA
  4. Vooruit
  5. Open Vld
  6. Vlaams Belang
  7. PVDA
Het aantal actuele vragen die aansluitend worden geagendeerd, wordt beperkt tot één per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag 23 februari vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement


Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de uitzending van de plenaire vergadering, volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van dit debat. Daarin gaat journalist Jan De Meulemeester in gesprek met parlementsleden uit zowel de meerderheid als de oppositie. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet