Vlaams Parlement TV
Verschillende privacy-activisten, waaronder Matthias Dobbelaere-Welvaert, trokken naar de rechtbank om de coronapas aan te vechten. De fundamentele vraag blijft: helpt het Covid Safe Ticket voldoende om het gezondheidsrisico te verkleinen? “Als ik naar de virologen luister de laatste weken en maanden, dan hoor ik: ‘Ik heb mij nog nooit zo onveilig gevoeld op een CST-event’, ‘Het CST heeft niet geholpen om besmettingen te verminderen’ en ‘Ik ga mij niet verzetten als het CST wordt afgeschaft’. Volgens de virologen heeft het CST niet voor meer veiligheid gezorgd, integendeel.
Matthias Dobbelaere-Welvaert
Bovendien bevatten volgens Dobbelaere-Welvaert de QR-codes van de coronapas meer gegevens dan noodzakelijk. De privacy-expert vindt het ook bevreemdend dat iemand zijn medische gegevens moet tonen aan een andere burger. “Het heeft een gewenningseffect gekregen waar we heel waakzaam voor moeten zijn."
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet