Vlaams Parlement TV
Meyrem Almaci verraste vriend en vijand door deze week haar ontslag als voorzitter van Groen aan te kondigen. Waarom deze plotse beslissing? Heeft de uitgestelde kernuitstap de doorslag geven? Is Almaci het slachtoffer van een bullebakcultuur? Ze praat erover met journalist Marc Van de Looverbosch in een nieuwe aflevering van ‘Het Gesprek’.
Meyrem Almaci
Op woensdag 23 maart kondigde Meyrem Almaci aan dat ze stopt als voorzitter van de partij Groen. Na acht jaar voorzitterschap vond ze het nu tijd om de fakkel door te geven. Maar is dit, zo snel na de omstreden beslissing van de uitgestelde kernuitstap, wel het geschikte moment? "In de politiek is er nooit een goed moment. Toen ik eind juli de beslissing voor mezelf nam, zaten we als partij redelijk goed. Maar ik heb bewust gekozen om te blijven tot na het debacle over het energiedossier. Maar toen kwam de oorlog in Oekraïne... Is het nu een betere timing? Ik weet het niet, maar nog langer wachten was ook niet goed geweest. Het is goed dat het schip een nieuwe kapitein krijgt.”
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet