Vlaams Parlement TV
frame.website.rebecca-teeters-onderzoekscommissie-pfos-nieuwsbrief

Rebecca Teeters, vicepresident van 3M, tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement, vrijdag 3 september 2021.

De Onderzoekscommissie PFAS-PFOS heeft op 28 maart 2022 haar werkzaamheden afgerond en haar eindverslag met de eindconclusies en aanbevelingen goedgekeurd. De plenaire vergadering van 30 maart 2022 zal dit eindverslag van de onderzoekscommissie bespreken.

Het Vlaams Parlement besliste op 16 juni 2021 naar aanleiding van de PFAS- en PFOS-vervuiling die werd vastgesteld rond de site van het bedrijf 3M in Zwijndrecht, een parlementaire onderzoekscommissie op te richten.

De Onderzoekscommissie PFAS-PFOS kreeg als belangrijkste taak te onderzoeken wie de politieke verantwoordelijkheid draagt, wat de langetermijneffecten voor de volksgezondheid van de PFOS-vervuiling zijn en of het vervuilende bedrijf 3M er aansprakelijk voor is.

Verloop van het debat

De verslaggevers beschikken samen over een spreektijd van 15 minuten. De fracties krijgen het woord van groot naar klein. Als er meer dan één spreker per fractie is, wordt het woord beurtelings aan elke fractie verleend.

De spreektijden zijn :

N-VA : 23 minuten
VB : 17 minuten
CD&V : 15 minuten
Open Vld : 13 minuten
Groen : 12 minuten
Vooruit : 12 minuten
PVDA : 7 minuten

Van de Vlaamse Regering wordt verwacht dat zij de bespreking van het commissieverslag bijwoont. Zij beslist zelf welke ministers haar vertegenwoordigen. Het aantal actuele vragen wordt beperkt tot één per fractie en één per Vlaamse volksvertegenwoordiger die geen lid is van een fractie. Het vragenuur staat geagendeerd na de bespreking van het verslag van de onderzoekscommissie.

Live uitzending

Volg deze bespreking woensdag 30 maart vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

De Koepelzaal

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond volgt na afloop van de plenaire vergadering in het programma ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van dit debat. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet