Vlaams Parlement TV
frame.website.EPG-geert-hoste-gidst-nieuwsbrief
Naar aanleiding van de 11 juliviering zendt Vlaams Parlement TV een mini-documentaire uit over de Vlaamse Beweging en de staatshervorming. Cabaretier en theatermaker Geert Hoste is de gids van dienst.

Om de complexe begrippen als Vlaamse Beweging en Staatshervorming op een aantrekkelijke en begrijpelijke wijze te duiden, schakelde het Vlaams Parlement het talent van Geert Hoste in. Deze beslagen conférencier schreef zijn teksten zelf en loodst u op zijn volledig eigen manier door de 6 delen van deze mini-documentaire. De film geeft een overzicht van het ontstaan en de evolutie van de Vlaamse beweging en het federaliseringsproces dat begon met de eerste staatshervorming in 1971. Iedereen die na het bekijken van deze documentaire politici hoort praten over de Vlaamse Beweging en de zesde Staatshervorming, zal nu begrijpen waarover het gaat.

Geert Hoste: 'Ik zal u wegwijs maken in de Vlaamse Beweging en u met een rotvaart loodsen door de staatshervorming. Het feit dat we in het Vlaams Parlement in Brussel met elkaar Nederlands kunnen spreken, is niet de normaalste zaak van de wereld. Daarom hebben we bijna 200 jaar geschiedenis samengevat in zes kortfilmpjes, die ik samen met u wil bingewatchen.'

Bekijk deze documentaire op zondag 10 juli om 18 uur op Vlaams Parlement TV. Daarna gedurende 24 uur te bekijken in de nieuwslus.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet