Vlaams Parlement TV
Bart Somers
In 2001 beloofde de Belgische overheid op de VN-wereldconferentie om een interfederaal actieplan tegen racisme op stellen. Meer dan twintig jaar later is het plan er nog steeds niet. Sarah Schlitz (Ecolo), staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, kondigde aan het plan te willen realiseren, maar na anderhalf jaar voorzitterschap van de werkgroep heeft ze haar zitje afgestaan, zonder plan. Het is nu aan haar opvolger Bart Somers, Vlaams minister voor Gelijke Kansen, om het actieplan te doen landen. Vlaams volksvertegenwoordiger Celia Groothedde (Groen) vindt dat de Vlaamse regering te weinig stappen onderneemt om tot dat actieplan te komen. Een opmerking die Somers klaarblijkelijk niet kan smaken.

#spraakmakers


De vergaderingen in het Vlaams Parlement gaan vaak gepaard met de nodige beeldspraak en een gezonde dosis grappige of opmerkelijke uitspraken. Onze redactie haalt er de beste voor u uit.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet