Vlaams Parlement TV
Onlangs nam het Vlaams Parlement afscheid van Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van de N-VA Lorin Parys. Hij zei de politiek definitief vaarwel en maakte een transfer naar de voetbalwereld. In ‘Het Gesprek’ blikt Parys samen met journalist Marc Van de Looverbosch terug op zijn politieke carrière.
Lorin Parys
Lorin Parys kondigde op maandag 28 maart dat hij uit de nationale politiek stapt en de nieuwe CEO van de Pro League wordt. Een beslissing die Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, hard trof. “Het was een donderslag bij heldere hemel voor veel mensen. Ook voor Bart De Wever. Het gesprek was zeer moeilijk, lang en emotioneel. Ik heb echt getwijfeld om deze beslissing te nemen, want ik deed het echt enorm graag. Zowel mijn functie als Vlaams volksvertegenwoordiger, als het ondervoorzitterschap van de N-VA.” Volgens Parys heeft De Wever hem proberen te overtuigen om toch nog te blijven, maar dat is niet gelukt. “Het is een compliment dat Bart zo gereageerd heeft. Als hij onverschillig had gereageerd, dan had ik mij zorgen gemaakt.”
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet