Vlaams Parlement TV
Olivér Várhelyi

Olivér Várhelyi, Europees Commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding, bezoekt het Vlaams Parlement.

Op woensdag 11 mei 2022 brengt Olivér Várhelyi, Europees Commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding, een bezoek aan het Vlaams Parlement. Bij die gelegenheid zal hij de plenaire vergadering toespreken in de Koepelzaal.

Dag van Europa


9 mei is Dag van Europa en het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Deze feestdag is de directe aanleiding om Europees Commissaris Olivér Várhelyiuit te nodigen in het Vlaams Parlement.

Het is inmiddels een traditie geworden dat het Vlaams Parlement rond deze datum een vooraanstaande Europees figuur uitnodigt. Zo kwamen in het verleden al o.m. Herman Van Rompuy, voorzitter Europese Raad (09/06/2010), Marianne Thyssen (27/01/2016), Europees Commissaris, Frans Timmermans (10/05/2017), vicevoorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie (09/05/2018) en Dubravka Šuica, vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor democratie en demografie (05/05/2021), op bezoek.

Liesbeth Homans: “Met het bezoek van Olivér Várhelyi versterkt het Vlaams Parlement opnieuw zijn internationale uitstraling en toont het zijn ambitie om zijn internationale bevoegdheden ten volle uit te oefenen. Dit bezoek is bovendien met de situatie in Oekraïne en hun vraag om toe te treden tot de EU bijzonder actueel. In zijn functie van Europees Commissaris bevoegd voor Nabuurschap en Uitbreiding is Olivér Várhelyi op dit moment dan ook een zeer boeiende gastspreker.”

Liesbeth Homans, voorzitter van het Vlaams Parlement, en de leden van het Uitgebreid Bureau zullen Olivér Várhelyi verwelkomen. Aansluitend zal de Europees Commissaris de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement toespreken. De Eurocommissaris zal in zijn toespraak een stand van zaken geven van het EU-beleid t.a.v. de Westelijke Balkanlanden, Turkije, het Oostelijke Partnerschap en het Zuidelijke Nabuurschap.

Tot slot zullen de Vlaamse volksvertegenwoordigers in debat kunnen treden met de gastspreker.

Praktisch


- De ontvangst vindt plaats vanaf 16u30 in het Peristilium (hoofdingang) van het Vlaams Parlement.
- De plenaire vergadering start uitzonderlijk om 13u.
- Aansluitend op het bezoek wordt de plenaire vergadering voortgezet.

Live uitzending

Volg deze plenaire vergadering woensdag 11 mei vanaf 13 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

De Koepelzaal

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond volgt na afloop van de plenaire vergadering in het programma ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van de plenaire vergadering. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit gebeuren ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet