Vlaams Parlement TV
“Conner Rousseau vertelt gewoon onwaarheden in zijn interview voor het magazine Humo.” Dat zegt Vlaams minister van Media, Jeugd en Brussel Benjamin Dalle. Samen met journalist Marc Van den Looverbosch spreekt Dalle over het ‘transformatieplan’ van de VRT, de uitspraken van Rousseau over Molenbeek en de versnelde voorzittersverkiezingen bij CD&V.
frame.website.het-gesprek_benjamin-dalle_nieuwsbrief
“Als ik door Molenbeek rijd, dan voel ik mij niet in België.” Deze uitspraak van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau oogstte veel kritiek. Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle vindt het alvast verwerpelijk. “Ik heb zelf meer dan 10 jaar in Sint-Jans-Molenbeek gewoond en ik voel mij totaal niet aangesproken door de uitspraak van Rousseau. Deze uitspraak heeft ook niemand geholpen. Welke jonge Brusselaar is hiermee geholpen?”, vraagt Dalle zich af. “Als je met je wagen in Molenbeek rijdt en zegt dat je niet het gevoel hebt van in België te zijn omwille van de taal, dan stel ik mij daar toch vragen bij. Hoe kan je vanuit je wagen horen welke taal mensen spreken? Hij speelt duidelijk in op een bepaald gevoel dat leeft in een deel van Vlaanderen en hij doet dat op een manier die duidelijk onkies is. Ik vind dat verwerpelijk.”
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet