Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

Studio Commissie - De commissie voor Welzijn buigt zich naar aanleiding van een vraag van Jeremie Vaneeckhout (Groen) over het verloop van het onderzoek naar de dood van Raul in Gent. Maandag 17 juli vanaf 18u in de nieuwslus.


Illustratie: Aan het Houtdok in Gent kwamen op woensdag 19 april zo'n 300 mensen samen om de 9-jarige Raul te herdenken die er dood in het water werd gevonden. Raul was al weken vermist en werd mogelijk het slachtoffer van zwaar familiaal geweld.

Maandag 17 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - De commissie voor Welzijn buigt zich over de Vlaamse uitgaven voor consultancy rond zorgbeleid. En Jeremie Vaneeckhout (Groen) vraagt zich af hoe het onderzoek de dood van Raul in Gent verloopt.


Dinsdag 18 juli 2023

- 18u: De Koepelzaal - De plenaire vergadering bespreekt de ontwerpen van decreet tot aanpassing van de begroting 2023 (aanpassing middelen- en uitgavenbegroting, programmadecreet) met de Vlaamse Regering.

Woensdag 19 juli 2023

- 18u: De Koepelzaal - Het Vlaams Parlement keurt de minimumdoelen voor de tweede en derde graad secundair goed. Daarnaast vraagt het parlement steun voor lokale besturen die energie willen besparen.

Donderdag 20 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Er hangt een geurtje aan het culinaire miljoenenproject Smaakhaven in het Loodswezen in Antwerpen, vindt Vlaams Parlementslid Björn Rzoska (Groen). Hij verwijt minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) aan vriendjespolitiek te hebben gedaan.

Vrijdag 21 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister van Welzijn Hilde Crevits haalt zwaar uit naar de woon- en zorggroep Triamant. Na het faillissement van Curamant, zorgpartner van de groep, bleken zorgbehoevende bewoners in drie vestigingen niet meer de nodige zorg te krijgen.

Zaterdag 22 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts krijgt een aantal vragen over de wantoestanden bij Happy Doggy en over de aanval van een rotweiller op een 16-jarige. En Meyrem Almaci vraagt zich af wanneer er eindelijk een hitteplan voor dieren komt.

Zondag 23 juli 2023

- 18u: De Koepelzaal - Het Vlaams Parlement keurt een voorstel van decreet goed met bijkomende initiatieven om het lerarentekort aan te pakken. Het decreet moet het lerarenberoep aantrekkelijker maken door meer waardering te geven aan de bestaande leerkrachten.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet