Vlaams Parlement TV

Illustratie: (Van links naar rechts) minister Zuhal Demir, minister Jo Brouns en minister-president Jan Jambon.

Foto BelgaImage, James Arthur Gekiere (22 mei 2022)

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft beslist om een aantal vragen om uitleg toe te voegen aan de agenda van de commissie Algemeen Beleid. Deze vragen gaan over het Stikstofdecreet, de audiovisuele sector en de huurprijzen voor sociale woningen.

Vrijdag ging de Vlaamse Regering uit elkaar zonder akkoord over het Stikstofdecreet. Maandag 17 juli kondigde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een persconferentie aan dat ze zelf de vergunningsregels rond stikstof zal aanscherpen. Demir neemt die maatregelen nadat coalitiepartner cd&v vrijdag weigerde in te stemmen met haar ontwerp van Stikstofdecreet. Daardoor komt volgens haar een vergunningsstop opnieuw dichterbij.

De Groen-fractie had ook aangedrongen om op woensdag 19 juli een actualiteitsdebat te organiseren over dit dossier maar het Uitgebreid Bureau stemde hier niet mee in.

Verloop van de vergadering

- 13u15: vragen aan minister Benjamin Dalle over de stimuleringsregeling in de audiovisuele sector

- 13u45: vragen aan minister Zuhal Demir over het geplande Vlaamse meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag en het stijgende aantal enkelbanden
gevolgd door

vragen aan ministers Jo Brouns (cd&v), Zuhal Demir (N-VA) en minister-president Jan Jambon over het uitblijven van een akkoord over het Stikstofdecreet

- 15u: vragen aan minister Matthias Diependaele over het legaat Ghesquière-Lens en de aanpassing van de huurprijzen voor sociale woningen


Live uitzending

Volg deze commissievergadering dinsdag 18 juli vanaf 13u15 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Commissie

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Dinsdagavond vanaf 18u volgt in het programma ‘Studio Commissie’ een uitgebreid verslag. Daarna tot woensdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet