Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - Tijdens de commissie Mobiliteit worden vragen gesteld over o.a. de opkomst van de bakfiets. Woensdag 9 augustus vanaf 17u in de nieuwslus.

Maandag 7 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Leden van de cd&v-fractie dienen een conceptnota in waarbij ze voorstellen doen om persoonsgegevens te delen met de lokale besturen. Die kunnen daardoor het lokale mantelzorgbeleid beter afstemmen op de doelgroep.

Dinsdag 8 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De Onderwijsinspectie stelt een jaarlijks rapport op over de kwaliteit van het Vlaams onderwijs, de Onderwijsspiegel. De leden van de commissie bespraken de Onderwijsspiegel 2023 met leden van de Vlaamse onderwijsinspectie.

Woensdag 9 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Er komt veel kritiek op de terugkommomenten voor rijbewijs B. Daarnaast worden er tijdens de commissie Mobiliteit ook vragen gesteld over een helmplicht voor e-steppers, ontharding van trambeddingen en de opkomst van de bakfiets.

Donderdag 10 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Peeters liet een audit op de instellingen voor technische keuring en rijexamens uitvoeren, na herhaalde klachten over de klantvriendelijkheid en discussies over herkeuringen. Over de resultaten wordt er van gedachten gewisseld.


Vrijdag 11 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - In de commissie Welzijn wordt de HBO5-opleiding, het Vlaamse ‘Actieplan Jeugddelinquentie’ en de HIV-preventiepil PrEP besproken. En Chris Steenwegen vraagt of er bijkomend onderzoek komt naar kankerverwekkende stoffen rond de luchthaven van Zaventem.

Zaterdag 12 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Economie en Werk hebben parlementsleden vragen over de uitrol van de gemeenschapsdienst. Ook de evaluatie van DuoDay, een actie om werkkrachten in kwetsbare situaties aan een job te helpen, staat op de planning.

Zondag 13 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Critici stellen dat het afschaffen van de stemplicht bij de lokale verkiezingen een historische fout is. Sommige groepen in de samenleving dreigen uit de boot te vallen, vrezen ze. Hierover houdt de commissie een hoorzitting met experts.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet