Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.
KMSKA Koninklijk Museum Schone Kunsten in Antwerpen

Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Algemeen Beleid vraagt Katia Segers (Vooruit) meer uitleg over het nalatenschap van de diamantairsweduwe Gilberte ‘Gigi’ Ghesquière aan het KMSKA. Woensdag 13 september vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: KMSKA

Maandag 11 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Lise Vandecasteele (PVDA) heeft vragen over de oprichting van een Vlaams meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Ook vragen over het stijgende aantal enkelbanden en de aanpassing van de huurprijzen voor sociale woningen komen aan bod.

Dinsdag 12 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Radio 2 verliest in een jaar tijd bijna 4 procent marktaandeel en duikelt onder de 25 procent. Verschillende parlementsleden vragen welke acties minister Dalle zal nemen om het tij te doen keren. Ook de neutraliteit van de VRT en de resultaten van de Nieuwsbarometer worden aangekaart.


Woensdag 13 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Algemeen Beleid vraagt Katia Segers (Vooruit) meer uitleg over het nalatenschap van de diamantairsweduwe Gilberte ‘Gigi’ Ghesquière aan het KMSKA. Daarnaast zorgt de nieuwe stimuleringsregeling voor de hele Vlaamse audiovisuele sector voor onrust.

Donderdag 14 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Meyrem Almaci (Groen) heeft kritiek op de recente campagne van VLAM rond varkensvlees. Er wordt geen realistisch beeld van het leven van de dieren geschetst, klinkt het. En verschillende parlementsleden hebben ook vragen over de uitkoopregeling voor varkensboeren.

Vrijdag 15 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Op 1 juli startte de eerste fase van de uitrol van de basisbereikbaarheid bij De Lijn. Daarbij kunnen haltes afgeschaft of verplaatst worden, frequenties veranderen of nieuwe lijnnummers verschijnen. Over deze eerste fase hielden de commissieleden een hoorzitting met experts.


Zaterdag 16 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Uit een nieuwe studie blijkt dat de helft van de Vlamingen geen vertrouwen heeft in het nieuws. Verschillende parlementsleden vragen aan minister Dalle hoe hij het vertrouwen gaat herstellen. En Klaas Slootmans kaart de precaire situatie van freelance journalisten aan.

Zondag 17 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Stijn De Roo (cd&v) vindt dat de aanpassing van de regelgeving voor mobiele slachthuizen te lang op zich laat wachten. En Staf Aerts (Groen) vraagt zich af wanneer de oversubsidiëring van de grote zonneparken zal aangepakt worden.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet