Vlaams Parlement TV
Zuhal Demir en Jo Brouns

Illustratie: Ministers Zuhal Demir en Jo Brouns tijdens een persconferentie na afloop van de Vlaamse ministerraad van vrijdag 10 maart 2023. (BelgaImage - JAMES ARTHUR GEKIERE)

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft beslist om aan de agenda van de plenaire vergadering van woensdag 4 oktober 2023 een actualiteitsdebat toe te voegen over het advies van de Raad van State over het voorstel van stikstofdecreet.

Op 3 oktober bracht de Raad van State zijn advies uit over het voorstel van decreet betreffende de programmatische aanpak stikstof ingediend door de meerderheidsfracties N-VA en Open Vld. De Raad van State maakt in haar advies verschillende kritische opmerkingen over de voorliggende tekst. Naar aanleiding van dit belangrijke advies debatteren de fracties met de ministers Jambon, Crevits, Demir, Brouns, Somers en Weyts over de gevolgen ervan. Hoe moet het nu verder met het stikstofdossier?

Verloop van het debat:


- openingsstatement van maximum 10 minuten door elke fractie zonder onderbreking;
- antwoord van de Vlaamse Regering van maximum 20 minuten;
- debat met maximum 10 minuten spreektijd per fractie met mogelijkheid tot onderbrekingen.

De sprekersvolgorde:

  • Groen
  • Vlaams Belang
  • N-VA
  • cd&v
  • Open Vld
  • Vooruit
  • PVDA
Het aantal actuele vragen die aansluitend worden geagendeerd, wordt beperkt tot één per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag 4 oktober vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de plenaire vergadering, volgt in het duidingsmagazine ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet