Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
In de commissie Binnenlands Bestuur wordt de hervorming van de lokale verkiezingen besproken.

Studio Commissie - In de commissie Binnenlands Bestuur wordt de hervorming van de lokale verkiezingen besproken.

Illustratie: Een verkiezingslokaal in Bilzen, Limburg. Zondag 16 juni 2019.

Maandag 16 oktober 2023


- 18u: Studio Commissie - In de commissie Binnenlands Bestuur wordt de hervorming van de lokale verkiezingen besproken. En Kris Van Dijck (N-VA) heeft vragen over de commotie in Ronse, over het niet-naleven van de taalwet.

Dinsdag 17 oktober 2023


- 18u: De Koepelzaal - Het Vlaams Parlement roept Europa op tot actie in Nagorno-Karabach. Daarnaast wordt er gestemd over een voorstel van resolutie over het gewapend conflict Israël-Palestina. En Loes Vandromme (cd&v) vindt dat masters in het basisonderwijs moeten betaald worden volgens hun diploma.

Woensdag 18 oktober 2023


- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 19 oktober 2023


- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 20 oktober 2023


- 18u: Studio Commissie - Celia Groothedde (Groen) hekelt het feit dat er amper aandacht is voor seksuele voorlichting in de onderwijsdoelen. Daarnaast wil minister Weyts alleen nog Nederlands op school horen en is de toekomst van de Wablieft-krant onzeker.

Zaterdag 21 oktober 2023


- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 22 oktober 2023


- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet