Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
 Minister Somers wil de financiering van de Kerk veranderen

Studio Commissie - Minister Somers wil de financiering van de Kerk veranderen. Brecht Warnez en Katrien Partyka van cd&v hebben hier vragen over. Maandag 30 oktober vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: De Sint-Niklaaskerk in Kapelle-op-den-bos. (Foto BelgaImage)

Maandag 30 oktober 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister Somers wil de financiering van de Kerk veranderen. Brecht Warnez en Katrien Partyka van cd&v hebben hier vragen over. Daarnaast wil Koen Van den Heuvel dat er een projectportaal voor projectsubsidies komt.

Dinsdag 31 oktober 2023

- 18u: De Koepelzaal - Het Vlaams Parlement heeft de kiesregeling 2024 goedgekeurd. Daarnaast komen er maatregelen om fraude bij de tewerkstelling van buitenlanders tegen te gaan.

Woensdag 1 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister Dalle wil dat Google ‘t Scheldt uit nieuwsresultaten haalt. En Klaas Slootmans (Vlaams Belang) maakt zich zorgen over de persvrijheid in Vlaanderen, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via een eenzijdig verzoekschrift een publicatieverbod aan DPG Media oplegde.

Donderdag 2 november 2023

- 18u: Studio Commissie - 3M krijgt geen vergunning voor de lozing van de korteketen-PFAS en Ineos doet een nieuwe poging voor een vergunning voor een ethaankraker. De kwesties worden in de commissie Leefmilieu en Omgeving aangekaart.

Vrijdag 3 november 2023

- 18u: Studio Commissie - De uitrol van Hoppin-punten verloopt allerminst vlot. Dat zijn plaatsen waar je vlot tussen bus, (deel)fiets of (deel)auto overstapt. Tijdens de commissie voor Mobiliteit wordt het probleem aangekaart. Ook de veiligheid op de bussen en trams van De Lijn komt aan bod.

Zaterdag 4 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Groen wil een jachtverbod op de patrijs. En Tinne Rombouts (cd&v) heeft kritiek op het Natuurrapport 2023 van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Ook vindt ze dat het Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt (WeComV) traag op gang komt.

Zondag 5 november 2023

- 18u: Studio Commissie – Steeds meer leerkrachten nemen ontslag om als zelfstandige in het onderwijs aan de slag te gaan. Karolien Grosemans (N-VA) kaart de problematiek aan. Daarnaast komt ook de verengelsing van het hoger onderwijs aan bod.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet