Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Vlaamse voetbalclubs kampen met lange wachtlijsten voor jeugdspelers

Studio Commissie - Vlaamse voetbalclubs kampen met lange wachtlijsten voor jeugdspelers. Vrijdag 10 november vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: Kevin De Bruyne tijdens de 'Kevin De Bruyne Cup', het voetbaltornooi voor U15 teams, zaterdag 28 mei 2022 in Drongen.

Maandag 6 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Sinds 1 juni 2022 is de verplichte inburgering in Brussel van start gegaan. Nieuwkomers met een bepaald statuut krijgen sindsdien een verplicht inburgeringstraject opgelegd. Maar uit de meest recente cijfers blijkt dat de verplichte inburgering moeilijk van de grond komt. Zo zouden er slechts 12 nieuwkomers de inburgeringscursus bij een Nederlandstalig onthaalbureau voltooid hebben. In de commissie voor Inburgering wordt de problematiek uitvoerig besproken.

Dinsdag 7 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Er worden extra middelen ingezet om de zijinstroom van nieuwe leerkrachten nog meer aan te wakkeren. Het extraatje geldt voor iedereen die er sinds 2020 voor koos om voor de klas te gaan staan. Jan Laeremans (Vlaams Belang) vraagt zich af waarom er werd gekozen voor een retroactieve oplossing.

Woensdag 8 november 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

- 22u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 9 november 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 10 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Vlaamse voetbalclubs kampen met lange wachtlijsten voor jeugdspelers, jeugdvoetbal wordt steeds duurder en buitenlandse investeerders richten hun pijlen op amateurvoetbal. Tijdens de commissie voor Sport worden deze kwesties uitvoerig besproken.

Zaterdag 11 november 2023

- 18u: Het Gesprek met Minne De Boeck - Sinds de zaak Sven Pichal wordt Stop it Now!, de hulplijn voor mensen die worstelen met pedofiele gevoelens of zich zorgen maken over pedoseksueel gedrag, overspoeld. Hoe moet men hiermee omgaan? Wat houdt een behandeling tegen afwijkend seksueel gedrag precies in? Journalist Marc Van de Looverbosch praat erover met Minne De Boeck, projectverantwoordelijke Stop it Now!

- 18u30: Studio Commissie - Stop it Now! is een hulplijn voor personen met pedofiele gevoelens en hun naasten. Ook hulpverleners kunnen er terecht voor extra ondersteuning. De hulplijn bestaat in Vlaanderen sinds 2017 en is bereikbaar via telefoon, chat en e-mail. Vindt deze hulplijn voldoende mensen en hebben ze voldoende tijd en middelen om die medewerkers te omkaderen?

Zondag 12 november 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet