Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Hond asiel

Studio Commissie - De dierenasielen in Vlaanderen zitten al enkele jaren overvol. Dierenasielen in ons land roepen op om geen dieren uit het buitenland te adopteren. Toch kiezen heel wat mensen ervoor om bijvoorbeeld een straathond uit Spanje te adopteren. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting. Maandag 13 november vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 13 november 2023

- 18u: Studio Commissie - De dierenasielen in Vlaanderen zitten al enkele jaren overvol. Dierenasielen in ons land roepen op om geen dieren uit het buitenland te adopteren. Toch kiezen heel wat mensen ervoor om bijvoorbeeld een straathond uit Spanje te adopteren. De leden van de commissie houden hierover een hoorzitting.

Dinsdag 14 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Volgens academici zijn verplichte gemeentefusies vanaf 2030 noodzakelijk. Het thema zorgt voor veel beroering in de commissie voor Binnenlands Bestuur. Ook komt het recht op niet-digitale dienstverlening en de toename van antisemitisme aan bod.

Woensdag 15 november 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

- 22u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 16 november 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 17 november 2023

- 18u: Studio Commissie - Sinds corona blijven de wachttijden voor het afleggen van een praktisch rijexamen oplopen. Verschillende parlementsleden roepen minister Peeters op om actie te ondernemen. Daarnaast blijft er onzekerheid over het busvervoer voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs.

Zaterdag 18 november 2023

- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 19 november 2023


- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet