Vlaams Parlement TV
Rik Devillé

Illustratie: Priester en oprichter van de werkgroep Mensenrechten in de Kerk Rik Devillé tijdens de onderzoekscommissie in het federaal parlement, vrijdag 10 november 2023. (BelgaImage - NICOLAS MAETERLINCK)

De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich zal buigen over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties in het algemeen, en van de rol van instellingen en voorzieningen op het terrein van jeugd, welzijn en onderwijs in het bijzonder.

De leden van de commissie houden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met Rik Devillé en Marc Dewit, afgevaardigden van de werkgroep Mensenrechten in de Kerk.

Live uitzending

Volg deze Bijzondere commissie over seksueel misbruik in de Kerk vrijdag 17 november vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

U kan deze hoorzitting ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet