Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

De Koepelzaal - De wateroverlast in de Westhoek is ook in het Vlaams Parlement gespreksstof. Maandag 20 november vanaf 18u in de nieuwslus.


Illustratie: Een luchtfoto toont het overstromingsgebied in Woumen, Diksmuide, na de hevige regenval in West-Vlaanderen. Donderdag 16 november 2023.

Maandag 20 november 2023

- 18u: De Koepelzaal - De wateroverlast in de Westhoek is ook in het Vlaams Parlement gespreksstof. Daarnaast is er discussie over de eindtermen in het kleuteronderwijs. En scholen worden voortaan verplicht om hun infrastructuur open te stellen na de schooluren.


Dinsdag 21 november 2023

- 18u: De Koepelzaal - Een moeder en zoon werden vermoord vlak nadat de vermoedelijke dader was verhoord. Freya Saeys roept op tot een gezamenlijke aanpak van femicide. Daarnaast duiken steeds meer minderjarigen in dreigingsdossiers op en wordt de aanwezigheid van PFAS in ons drinkwater aangekaart.

Woensdag 22 november 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 23 november 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 24 november 2023

- 9u: Commissie Live - De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op. De leden van de commissie houden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met Peter Adriaenssens, Bruno Vanobbergen en An Schillemans, alle drie toenmalige leden van het expertenpanel 'historisch geweld en misbruik in jeugd- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen'.

- 18u: Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk hielden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met Rik Devillé en Marc Dewit, afgevaardigden van de werkgroep Mensenrechten in de Kerk.

Zaterdag 25 november 2023

- 18u: Het Gesprek met Gwendolyn Rutten - Heeft de opmerkelijke comeback van Gwendolyn Rutten ervoor gezorgd dat er een stikstofakkoord is? En houdt dat akkoord wel stand? Journalist Marc Van de Looverbosch vraagt het aan de kersverse minister.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 26 november 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet