Vlaams Parlement TV

Illustratie: Peter Adriaenssens in 2018. (BelgaImage - PAUL GEBRUERS)

Op vrijdag 24 november komt de bijzondere commissie over seksueel misbruik in de Kerk opnieuw bijeen. De leden van de commissie houden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met Peter Adriaenssens, Bruno Vanobbergen en An Schillemans, alle drie toenmalige leden van het expertenpanel 'historisch geweld en misbruik in jeugd- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen'.

Na de VRT-documentaire Godvergeten laaide de discussie over het seksueel misbruik in de kerk opnieuw op. Daarop werd in het Vlaams Parlement op 18 oktober een bijzondere commissie in het leven geroepen. Ze moet zich buigen over de vraag hoe binnen Vlaamse instellingen en voorzieningen omgegaan wordt met seksueel misbruik.

De commissie beperkt zich tot de Vlaamse bevoegdheden en moet ten laatste tegen eind maart 2024 klaar zijn. Tegen dan kan de commissie een voorstel met beleidsaanbevelingen opstellen die mogelijk nog deze legislatuur ter bespreking en ter stemming wordt voorgelegd.Live uitzending

Volg deze Bijzondere commissie over seksueel misbruik in de Kerk vrijdag 24 november vanaf 9 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

U kan deze hoorzitting ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet