Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Bijzondere commissie voor seksueel misbruik in de Kerk

Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk hielden een hoorzitting over wetenschappelijk onderzoek en internationale 'best practices' met met Ines Keygnaert, professor seksuele en reproductieve gezondheid aan de Universiteit Gent. Vrijdag 15 december vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 11 december 2023

- 18u: Studio Commissie - Uit een onderzoek naar 12 dossiers blijkt dat niet alle adoptiekinderen uit Ethiopië vrijwillig afgestaan zijn door hun oorspronkelijke ouders. Minister Crevits wil nu, naast Ethiopië, ook die uit andere landen de mogelijkheid geven hun dossier te laten onderzoeken.

Dinsdag 12 december 2023

- 18u: Studio Commissie - Na een jarenlange renovatie werd vorig jaar het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heropend. Over de algemene werking van het KMSKA houden de leden van de commissie een hoorzitting met vertegenwoordigers van het museum.

Woensdag 13 december 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 14 december 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 15 december 2023

- 14u: Commissie Live - De Canvasreeks ‘Godvergeten’ leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich zal buigen over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties.

De leden van de commissie houden een hoorzitting over de Nederlandse commissies Deetman en Samson met Wim Deetman, toenmalig voorzitter van de Nederlandse Commissie van onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk, en met Christiaan Ruppert, toenmalig secretaris van de Nederlandse Commissie van onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen zijn geplaatst.

- 18u: Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk hielden een hoorzitting over wetenschappelijk onderzoek en internationale 'best practices' met met Ines Keygnaert, professor seksuele en reproductieve gezondheid aan de Universiteit Gent.

Zaterdag 16 december 2023

- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 17 december 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet