Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
wolven

Studio Commissie - De Hubertus Vereniging Vlaanderen, die jagers vertegenwoordigt, vraagt om de risicozone voor wolven uit te breiden naar heel Vlaanderen, waardoor veehouders een schadevergoeding kunnen krijgen bij wolvenschade. Maandag 19 juni vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 19 juni 2023

- 18u: Studio Commissie - Onlangs stapte de Boerenbond naar de Raad van State tegen het stikstofakkoord. Daarnaast vraagt de Hubertus Vereniging Vlaanderen, die jagers vertegenwoordigt, om de risicozone voor wolven uit te breiden naar heel Vlaanderen, waardoor veehouders een schadevergoeding kunnen krijgen bij wolvenschade. Beide thema’s komen aan bod in de commissie voor Leefmilieu.

Dinsdag 20 juni 2023

- 18u: De Koepelzaal - De Vlaamse Regering wil de ontslagregeling voor statutairen in de lokale en provinciale besturen gelijktrekken met die van contractuelen, ondanks hevig verzet van de vakbonden. Tijdens de plenaire vergadering werd het decreet besproken.

Woensdag 21 juni 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 22 juni 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 23 juni 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie moest minister Somers vragen beantwoorden over de gevolgen van de erkenning van het boeddhisme en over de aanpak van discriminatie van alleenstaanden. Ook de toenemende radicalisering van jongeren kwam aan bod.

Zaterdag 24 juni 2023

- 18u: Het Gesprek met Lieven Boeve - De kwaliteit van het onderwijs boert verder achteruit, de taalachterstand van onze kinderen baart zorgen en groeit nog door het nijpende lerarentekort. Hoe keren we het tij? Journalist Marc Van de Looverbosch vraagt het aan Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 25 juni 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet