Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Na een reeks aanvallen verbiedt de Britse regering het houden van Amerikaanse Bully-honden. In Vlaanderen is zo’n verbod niet aan de orde.

Studio Commissie - Na een reeks aanvallen verbiedt de Britse regering het houden van Amerikaanse Bully-honden. In Vlaanderen is zo’n verbod niet aan de orde. Dinsdag 13 januari vanaf 18u in de nieuwslus.


Illustratie:
Copyright Pexels

Maandag 12 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de cultuursector met Niek Verlinden van het Overleg Kunstenorganisaties (oKo), met Christa Criel van het Sociaal Fonds Podiumkunsten, en met Barbara Delft van De Federatie.

Dinsdag 13 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - Na een reeks aanvallen verbiedt de Britse regering het houden van Amerikaanse Bully-honden. In Vlaanderen is zo’n verbod niet aan de orde. En Meyrem Almaci dringt aan op superlijsten, waarbij supermarkten gerangschikt worden volgens hun inspanningen inzake dierenwelzijn.

- 18u30: Studio Commissie - Omwonenden van Kempense veebedrijven slepen de Vlaamse overheid voor de rechter. Zij nemen het niet dat er geen maatregelen genomen worden tegen de geurhinder. Arnout Coel (N-VA) polst naar een reactie van Vlaams minister voor Landbouw Jo Brouns (cd&v).

Woensdag 14 februari 2024

- 18u: De Koepelzaal - Vooruit-parlementslid Thijs Verbeurgt vraagt om de opvordering van minister Brouns. Daarnaast werd het decreet voor de regionale televisieomroeporganisaties gestemd. En tot slot vraagt Orry Van de Wauwer (cd&v) om personen met variaties in geslachtskenmerken te erkennen.

Donderdag 15 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - Op de terreinen van het asbestbedrijf SVK in Sint-Niklaas werden er evenementen georganiseerd. Johan Danen (Groen) vindt het eigenaardig dat er op verontreinigde sites publieksevenementen mogen georganiseerd worden. En Arnout Coel (N-VA) wil weten hoe de Aziatische hoornaar bestreden zal worden.

- 18u30: Studio Commissie - Vlaams minister voor Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil het Woninghuurdecreet aanpassen om te zorgen dat mensen zonder verblijfspapieren moeilijker een woning kunnen huren. In de commissie wordt het thema uitvoerig besproken.


Vrijdag 16 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de mediasector met Jan Vermoesen en Vicky Van Bellingen van Mediarte, en met Charlotte Michils van de Vlaamse Vereniging van Journalisten.

Zaterdag 17 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - Na een lang onderhandelingsproces onder leiding van een intendant sloten de Vlaamse Regering, het Antwerpse stadsbestuur en de actiegroepen op 15 maart 2017 een akkoord over het Antwerpse mobiliteitsdossier: het Toekomstverbond. Dit Toekomstverbond steunt op vijf pijlers: het sluiten van de Antwerpse ring, een overkapping van de ring, een modal shift van 50/50, het noordelijk Haventracé en een verdere samenwerking tussen alle actoren. De leden van de commissie bespraken in deze voortgangsrapportage het verslag over de uitvoering van dit Toekomstverbond met minister Lydia Peeters, met Bart Van Camp en Luc Hellemans van Lantis, en met een vertegenwoordiger van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Zondag 18 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - Bij inspecties in het woonzorgcentrum "Ons Geluk" in Raversijde bij Oostende zijn er mensonterende zaken vastgesteld. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Hannes Anaf (Vooruit). En Freya Van den Bossche maant minister Crevits aan om te kijken naar alternatieve vormen van hulpverlening voor mensen die psychotisch kwetsbaar zijn.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet