Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

Studio Commissie - Eind vorig jaar kocht de Werkgroep Kesterheide het praalgraf van de omstreden VNV-leider Staf De Clercq die in de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitse bezetter. Enkele volksvertegenwoordigers vinden dat er een kader moet komen dat aangeeft hoe steden en gemeenten moeten omgaan met omstreden oorlogsmonumenten. Dinsdag 27 februari vanaf 18u in de nieuwslus.


Illustratie:
Copyright BelgaImage

Maandag 26 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over de behandeling en begeleiding van daders van seksueel misbruik met Hans Dominicus en Tamara Küpper van het Agentschap Justitie en Handhaving.

Dinsdag 27 februari 2024

- 18u: Studio Commissie - Limburg.net werd het slachtoffer van een grootschalige cyberaanval. Parlementsleden vragen aan minister Rutten naar een stand van zaken. Eind vorig jaar kocht de Werkgroep Kesterheide het praalgraf van de omstreden VNV-leider Staf De Clercq die in de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitse bezetter. Enkele volksvertegenwoordigers vinden dat er een kader moet komen dat aangeeft hoe steden en gemeenten moeten omgaan met omstreden oorlogsmonumenten.

Woensdag 28 februari 2024

- 🔴14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 29 februari 2024

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 1 maart 2024

- 🔴9u30: Studio Commissie Live - De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties in het algemeen, en van de rol van instellingen en voorzieningen op het terrein van jeugd, welzijn en onderwijs in het bijzonder. De leden van de commissie houden een hoorzitting over de hulpverlening voor slachtoffers van seksueel misbruik met Sofie Serruys van het CGG Mandel en Leie en met Annelies Cardon van de Zorgcentra na Seksueel Geweld bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

- 🔴14u: Studio Commissie Live - De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties in het algemeen, en van de rol van instellingen en voorzieningen op het terrein van jeugd, welzijn en onderwijs in het bijzonder. De leden van de commissie houden een hoorzitting over de erkenning en noden van slachtoffers met Sophie Wouters van PUNT.vzw, en met Floor Verhamme en Pieter Gyssels van Anaktisi vzw.

- 18u: Studio Commissie - In november 2023 werd de Westhoek geconfronteerd met aanhoudende regenval, wat leidde tot overstromingen in de streek. De Vlaamse Regering richtte daarom een Taskforce Weerbare Westhoek op. De leden van de commissie hielden hierover een hoorzitting met vertegenwoordigers van de taskforce.

Zaterdag 2 maart 2024

- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 3 maart 2024

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet