Vlaams Parlement TV

Volg Vlaams Parlement TV ook via

facebook youtube twitter instagram 
Johan Bonny, Luc Terlinden, Bruno Spriet en voorzitter van de bijzondere commissie Hannelore Goeman tijdens een hoorzitting op vrijdag 26 januari 2024.

Foto: Johan Bonny, Luc Terlinden, Bruno Spriet en voorzitter van de Bijzondere commissie Hannelore Goeman (Vooruit) tijdens een hoorzitting over misbruik in de Kerk. (vrijdag 26 januari 2024) Copyright: BelgaImage

Op vrijdag 3 mei 2024 zal de Bijzondere commissie seksueel over misbruik in de Kerk 100 aanbevelingen voorstellen. Deze commissie, gevormd naar aanleiding van de publieke verontwaardiging na de Canvasreeks 'Godvergeten', zal dan een laatste gedachtewisseling houden over deze aanbevelingen.

De commissie startte haar werkzaamheden in oktober 2023 en organiseerde sindsdien 30 vergaderingen. Daarvan waren er 20 hoorzittingen met experten, onderzoekers en ook met vertegenwoordigers uit diverse sectoren zoals welzijn, onderwijs, cultuur en media.

Deze commissievergaderingen resulteerden in 100 aanbevelingen die op vrijdag 3 mei worden voorgesteld en waarover de commissieleden van gedachten zullen wisselen. Op woensdag 8 mei zullen de aanbevelingen als voorstel van resolutie in de plenaire vergadering besproken en gestemd worden.

“De commissie heeft intensief gewerkt aan het identificeren van verbeterpunten om recht te doen aan de slachtoffers en om toekomstige misstanden te voorkomen, niet alleen binnen de kerk, maar ook in andere sectoren. De aanbevelingen komen tegemoet aan deze twee doelen. Enerzijds keken we hoe wij beter kunnen tegemoetkomen aan de noden van slachtoffers. Zij stonden centraal in onze werkzaamheden. Anderzijds was het de bedoeling om in de toekomst te voorkomen wat die slachtoffers hebben moeten meemaken. We bekeken dus ook het beleid dat vandaag gevoerd wordt ter preventie en de aanpak van ​seksueel geweld.”

Hannelore Goeman, commissievoorzitter (Vooruit)

Live uitzending


Volg deze Bijzondere commissie over seksueel misbruik in de Kerk vrijdag 3 mei vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

U kan deze commissievergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream:

Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter instagram youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet