Vlaams Parlement TV
LIVE om 14u: Actuadebat over de situatie bij De Lijn

Illustratie: Vlaams minister voor mobiliteit Lydia Peeters tijdens het actualiteitsdebat over de hervorming van De Lijn, woensdag 13 december 2023. (BelgaImage - JONAS ROOSENS)

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn kwam afgelopen week herhaaldelijk in het nieuws, met de invoering van het nieuwe vervoersplan in het kader van de uitrol van de basisbereikbaarheid waardoor veel bushaltes sneuvelden, de vraag om meer budgettaire middelen, de aankoop van elektrische bussen van de Chinese firma BYD en een eventuele verhoging van de ticketprijzen. In de plenaire vergadering debatteren de fracties met de ministers van de Vlaamse Regering over de actuele situatie bij De Lijn.


Verloop van het debat

- openingsstatement van maximum 7 minuten door elke fractie zonder onderbreking;
- antwoord van de Vlaamse Regering van maximum 15 minuten;
- debat met maximum 4 minuten spreektijd per fractie met mogelijkheid tot onderbrekingen.

Sprekersvolgorde


Op basis van de chronologie van de ingediende initiatieven is de sprekersvolgorde:

- PVDA
- Vlaams Belang
- Groen
- Vooruit
- N-VA
- cd&v
- Open Vld

Minister-president Jan Jambon en de ministers Lydia Peeters, Hilde Crevits, Gwendolyn Rutten en Ben Weyts zijn uitgenodigd om het actualiteitsdebat bij te wonen.

Actuele vragen


Wegens de toevoeging van het actualiteitsdebat aan de agenda wordt het aantal actuele vragen beperkt. Deze week vragen over:

- de beslissing van de Vlaamse Regering om taal- en inburgeringscursussen al aan te bieden in de herkomstlanden van migranten;
- de snelwegparkings voor vrachtwagens;
- de Europese staatssteun voor industrie;
- het arrest van de Raad van State over de actualisering van de persoonsvolgende budgetten voor personen met een handicap en de gevolgen die de Vlaamse Regering eraan geeft.Live uitzending

Volg dit debat woensdag 10 januari vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de plenaire vergadering, volgt in het duidingsmagazine ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream:
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet