Logo vlaamsparlement.tv
Commissiezaal Van Dyck

Archiefbeeld van de commissiezaal Van Dyck. (Foto: Vlaams Parlement)

De commissievergaderingen van het Vlaams Parlement zullen vanaf deze week digitaal verlopen via Zoom. De commissievoorzitter zal de vergadering vanuit het parlement voorzitten, terwijl de leden van thuis uit kunnen deelnemen. Ook de betrokken Vlaamse ministers zullen vanop hun kabinet aan de digitale commissievergadering deelnemen.

Na de geslaagde digitale stemming op afstand tijdens de plenaire vergadering van vorige week, starten vanaf dinsdag 7 april om 14u de digitale commissievergaderingen in het Vlaams Parlement. Zeven commissies zullen deze week vanop afstand vergaderen en alle over hetzelfde onderwerp: de coronacrisis.

De commissieleden zullen digitaal met elkaar van gedachten kunnen wisselen en de betrokken minister de nodige vragen stellen. Dit zal verlopen via het Zoom-platform, een online videoconferentie-systeem. De commissievoorzitter, die in het parlement aanwezig zal zijn, zal vanuit een commissiezaal de vergadering in goede banen leiden.

Live uitzendingen

Volg deze commissievergaderingen rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

  • dinsdag 7 april, 14u: Commissie Welzijn
  • woensdag 8 april, 10u: Commissie Landbouw
  • donderdag 9 april 10u: Commissie Wonen en Commissie Cultuur
  • donderdag 9 april 14u: Commissie Economie
  • donderdag 9 april 16u: Commissie Onderwijs
Enkel de Commissie Cultuur op donderdag kan niet rechtstreeks uitgezonden worden. Meer info over de live-uitzendingen vindt u in het zendschema.

Studio Vlaams Parlement

Heeft u de live uitzending vanuit de commissie voor Welzijn gemist? Geen probleem. Dinsdagavond 7 april om 18u volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag over deze gedachtewisseling. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan de commissievergadering van vandaag ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement:
website facebook twitter youtube custom 
MailPoet