Logo vlaamsparlement.tv
frame.website-hans-bourlon-studio-100-HET-GESPREK

Hans Bourlon

Hans Bourlon, de CEO van de media- en entertainmentgroep Studio 100, luidt de alarmbel: Indien de regering de komende dagen geen duidelijkheid schept over een versoepeling van de corona-maatregelen voor de evenementensector, dreigt er een sociaal bloedbad met een verlies van duizenden banen. Bourlon doet dat in Het Gesprek, het wekelijks debatprogramma op Vlaamsparlement.tv met Jan De Meulemeester. Hij ziet geen reden om themaparken langer gesloten te houden, haalt uit naar lobbywerk in de Wetstraat en ondersteunt de oproep van de evenementensector tot meer politieke daadkracht.

Studio 100 heeft zelf op een creatieve manier haar themapark Plopsaland en het pop-uptheater in Puurs coronaproof gemaakt. Maar een beslissing vanuit de politiek laat te lang op zich wachten, zegt Bourlon: “De virologen, kabinetschefs en politici reageren altijd enthousiast. Maar wij willen beslissingen.”

Hans Bourlon: “Het is bijzonder complex, wij weten niet altijd tot wie we ons moeten richten met onze constructieve voorstellen. Het enige wat we dan maar gedaan hebben is ons naar zo veel mogelijk mensen richten en dan hopen dat je dan ooit eens bij de juiste kabinetschef, minister of viroloog terechtkomt. Sommigen zijn zeer bereid om in dialoog te gaan, anderen antwoorden niet. Onze strategie tegenover een zeer complex gegeven is: u tot iedereen richten.”

“Zeer verstandige lobbymachine langs Waalse kant”


Volgens Studio 100 is het niet duidelijk waarom in de ons omringende landen themaparken reeds geopend zijn en bij ons niet. Dierenparken mogen in België wel al de deuren openen. Hans Bourlon: “In de dierentuin en sommige winkelcentra is het koppen lopen. Wij zijn niet open. Ik heb daar geen verklaring voor. Ik ben geen viroloog. Ik kan u het telefoonnummer van Marc Van Ranst geven: misschien kunnen zij daar de juiste uitleg voor geven. Ik begrijp dat er keuzes moeten gemaakt worden maar we vinden dat spijtig. Stel dat die subjectief zouden geweest zijn, die keuzes, dan zijn wij daar de dupe van.”

(Lees verder onder de video)
Spraakmaker-Bourlon1-button

Snel duidelijkheid nodig voor heel de sector

Donderdag nog organiseerden bedrijven en werknemers uit de evenementensector een manifestatie in Brussel. Ze klagen dat de politiek te weinig daadkracht toont en dat de sector vergeten wordt. Bourlon treedt zijn collega’s bij: “Absoluut. In de evenementensector zijn er veel private initiatieven en daar zal binnenkort een bloedblad plaatsvinden. Dat is evident. Een bedrijf gaat op 1 manier failliet. Dat is: als je de rekeningen niet meer kan betalen. En er zijn bedrijven die in die toestand beginnen te verkeren. En elke dag wordt dan belangrijk, ik hoop dat men dat beseft. Het is volgende woensdag veiligheidsraad en ik hoop dat men daar diep over nadenkt.”

(Lees verder onder de video)
Spraakmaker-Bourlon4-button
Het Gesprek, vrijdag 19 juni 2020 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube custom 
MailPoet