Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

Studio Commissie - Chris Janssens vraagt wanneer 11 juli een betaalde feestdag wordt. Dinsdag 25 juli vanaf 18u in de nieuwslus.


Illustratie: De 11 juliviering in het stadhuis van Brussel.

Maandag 24 juli 2023

- 18u: De Koepelzaal - De plenaire vergadering bespreekt de ontwerpen van decreet tot aanpassing van de begroting 2023 (aanpassing middelen- en uitgavenbegroting, programmadecreet) met de Vlaamse Regering.

Dinsdag 25 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister-president Jambon geeft toe dat de facturatie van de gedetacheerde havenmedewerker op zijn kabinet pas in orde is gebracht na het B-post-schandaal. En Chris Janssens vraagt wanneer 11 juli een betaalde feestdag wordt.


Woensdag 26 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - De Lijn dreigt boetes te moeten betalen in de LEZ-zones. Om dat miljoenenverlies te vermijden, wil De Lijn de propere bussen verhuizen naar de LEZ-steden. En de aankoop van oude dieselbussen moet het tekort aan lijnbussen opvangen.

Donderdag 27 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Werk werden er vragen gesteld over de controles op de coronasteun, de effectiviteit van het VDAB-sanctiebeleid, de nieuwe premie voor wie een knelpuntopleiding volgt en subsidiefraude bij dienstenchequebedrijven.

Vrijdag 28 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Pleegouders ondervinden problemen om een plaats te kunnen krijgen voor hun pleegkind in de kinderopvang. Leden van de cd&v-fractie dienden een conceptnota in om een aantal praktische problemen weg te werken.

Zaterdag 29 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Jeugd en Media wordt gepolst naar de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in jeugdbewegingen en de strijd tegen kinderarmoede. Ook komt de nieuwe 'FAQ voor influencers' ter sprake.

Zondag 30 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Volgens de SERV moet de regelgeving rond de economische migratie soepeler. Daarnaast vragen verschillende parlementsleden waarom er minder startende ondernemers zijn en hoe minister Brouns het tij zal doen keren.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet