Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - Verschillende parlementsleden vragen naar de illegale uitbreidingsplannen van de luchthaven van Deurne. Zondag 6 augustus vanaf 17u in de nieuwslus.


Illustratie: De landingsbaan van de luchthaven van Deurne (donderdag 4 mei 2023).

Maandag 31 juli 2023

- 18u: Studio Commissie - Onlangs werd aangekondigd dat het aantal kinderen per begeleider in de naschoolse opvang zal opgetrokken worden van 14 naar 18. En Jos D’Haese (PVDA) bijt zich vast in het dossier van de loodvervuiling van goudraffinaderij Value Trading.

Dinsdag 1 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - In opdracht van minister Bart Somers deed de Antwerpse universiteit onderzoek naar de uitdagingen en problemen waarmee personen die afstand nemen van hun religie of levensbeschouwing in Vlaanderen geconfronteerd worden.

Woensdag 2 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Gedachtewisseling over het beleid ten aanzien van de moskeeën van Diyanet met Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).

Donderdag 3 augustus 2023

- 17u: De impact van Artificiële Intelligentie (AI) zal voor Vlaanderen structurele AI-investeringen vereisen. Over de actuele uitdagingen van het beleid inzake artificiële intelligentie houden de leden van de commissie een hoorzitting.

Vrijdag 4 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Tijdens de commissie wordt er gepolst naar de uitgaven van het departement Cultuur aan consultancy-opdrachten. En de oproep van de Vlaamse rectoren om een Verzetsmuseum op te richten wordt besproken.

Zaterdag 5 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - 17 procent van de Vlaamse autobestuurders tussen 18 en 54 jaar geeft aan de gsm te zullen blijven gebruiken achter het stuur. Daarnaast vraagt Imade Annouri wanneer de werken aan de Antwerpse premetrokokers van start gaan.

Zondag 6 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Demir is tegen een LEZ-uitzondering voor De Lijn. Daarnaast vragen verschillende parlementsleden naar de illegale uitbreidingsplannen van de luchthaven van Deurne en naar de uitvoering van het PFAS-actieplan.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet