Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - Tijdens de commissie Mobiliteit worden vragen gesteld over o.a. de opkomst van de bakfiets. Vrijdag 18 augustus vanaf 17u in de nieuwslus.

Illustratie: de Boektopia boekenbeurs in Kortrijk (zaterdag 29 oktober 2022)

Maandag 14 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Begin 2022 lanceerde de onderwijsinspectie een bevraging over de impact van het Referentiekader voor internaatskwaliteit (RiK) op de internaten. Tijdens de commissie worden de resultaten besproken.

Dinsdag 15 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Weyts legt uit hoe de nieuwe minimumdoelen, wat leerlingen moeten kennen en kunnen in hun richting, tot stand zijn gekomen. Daarna houden de leden van de commissie hierover een hoorzitting met experts uit de onderwijssector.

Woensdag 16 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - In de commissie Media hebben verschillende parlementsleden vragen over de structurele samenwerking tussen Streamz en VRT. Daarnaast roept Freya Perdaens (N-VA) op tot meer aandacht voor de slachtoffers van sextortion.

Donderdag 17 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Brouns wil dienstenchequebedrijven verplichten om een intakegesprek te voeren met nieuwe klanten. Daarnaast krijgt hij onder andere ook vragen over de activering van personen met een niet-EU-afkomst.


Vrijdag 18 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Het Emile Verhaeren museum in Sint-Amands gaat tegen 2030 op in een belevingscentrum. Verschillende parlementsleden maken zich hier zorgen over. En vanaf dit najaar krijgt Vlaanderen opnieuw een grote boekenbeurs, namelijk Boektopia.

Zaterdag 19 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Demir laat een onderzoek uitvoeren naar de precieze bron van de dioxineverontreiniging in Beringen. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over de voedselverspilling in Vlaanderen en de controles op asbestwerven.

Zondag 20 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De voorbije weken ontstond discussie over de Europese natuurherstelwet. Bepaalde organisaties vrezen dat ze er nadeel van zullen ondervinden. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met experts uit de sector.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet