Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - In de commissie voor Welzijn komen de onduidelijke resultaten van de NIP-test aan bod. Zaterdag 26 augustus vanaf 17u in de nieuwslus.

Maandag 21 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Tijdens een hoorzitting in de commissie Landbouw mochten een reeks organisaties hun visie geven op het voorstel voor de nieuwe pachtwet. Vooral de mogelijkheid om pacht op te zeggen in functie van natuur en bos wordt op de korrel genomen.


Dinsdag 22 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - N-VA wil meer senioren op het scherm. Daarnaast komen er heel wat vragen over het niet publiceren van de namen van de veroordeelde Reuzegommers. Tot slot maakt Freya Perdaens zich zorgen over het stijgende aantal slachtoffers van exposing.

Woensdag 23 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister Peeters fluit haar administratie terug over het gebruik van wegwijzers met daarop enkel de taal van de bestemming. En er zijn veel vragen over de schadevergoeding die Maastricht eist voor de misgelopen tramverbinding.

Donderdag 24 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De Open Vld-fractie diende een conceptnota in, waarin ze onder andere voorstellen doen om het zorgpersoneel te ontlasten door inschakeling van logistieke helpers. De leden van de commissie hielden een hoorzitting over het thema met experts.

Vrijdag 25 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De Vlaamse overheid liet een studie opstellen over het kappen en aanplanten van bomen en vegetatiewijzigingen, om een beter zicht te krijgen op waar en waarom bomen gekapt (of aangeplant) worden. De leden hielden hierover een hoorzitting.

Zaterdag 26 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - 43 procent van de leerlingen in het vierde leerjaar komt met honger naar school. Verschillende parlementsleden hebben hier vragen over. Ook de evaluatie van het Dujo-project en de onduidelijke resultaten van de NIP-test komen aan bod.

Zondag 27 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De meerderheidspartijen pleiten ervoor dat mensen met een handicap vlotter toegang moeten kunnen krijgen tot het openbaar vervoer. Ook het parkeerbeleid voor mensen met een handicap wordt tijdens de commissie aangekaart.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet