Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
📅
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - Vanaf 2026 zullen ook burgemeesters een Septemberverklaring moeten afleggen. Dat liet minister Somers weten. Donderdag 31 augustus vanaf 17u in de nieuwslus.

Illustratie: (v.l.n.r.) Vlaams volksvertegenwoordiger Jos D'Haese, minister Bart Somers, parlementsvoorzitter Liesbeth Homans en Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de plenaire vergadering van woensdag 1 juni 2022.

Maandag 28 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Minister van Welzijn Hilde Crevits en James Van Casteren, administrateur-generaal van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, geven een toelichting in de commissie Welzijn over de uitvoering van het zorginvesteringsplan.

Dinsdag 29 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - De Europese ministerraad Milieu behandelt internationale milieukwesties, zoals klimaatverandering. Marjan Decroos, attaché Leefmilieu van de vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU, bracht verslag uit van de voorbije ministerraden.

Woensdag 30 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Er heerst onduidelijkheid over het akkoord over het Nationaal Park Taxandria. Daarnaast heeft Jeremie Vaneeckhout vragen over het plattelandsbeleid. En Ludwig Vandenhove wil weten of de productie van kweekvlees naar Vlaanderen komt.

Donderdag 31 augustus 2023

- 17u: Studio Commissie - Vanaf 2026 zullen ook burgemeesters een Septemberverklaring moeten afleggen. Dat liet minister Somers weten. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over de oprichting van een verzetsmuseum en de regiovorming in Limburg.

Vrijdag 1 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie Dierenwelzijn wordt er gepolst naar de leefomstandigheden van varkens in Vlaanderen, de uitfasering van verrijkte kooien voor pluimvee, de regelgeving rond de invoer van asielhonden en proefdieren in Vlaanderen.

Zaterdag 2 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Jeremie Vaneeckhout vraagt naar een stand van zaken over de realisatie van het project Kustvisie. De parlementsleden hebben ook vragen over GAS-boetes voor lichte verkeersovertredingen en e-bikecursussen voor senioren.

Zondag 3 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Het Agentschap Zorg en Gezondheid controleerde onvoldoende de contactopsporing tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit een rapport van het Rekenhof. Ook de aanpak van oudermishandeling en het rapport ‘Huizen van het Kind’ worden tijdens de commissie besproken.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet