Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - Onlangs kwam aan het licht dat je sneller een afspraak bij de autokeuring zou kunnen krijgen door de controleurs wat geld toe te stoppen. Woensdag 6 september vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: Een autokeuringscentrum in Anderlecht (maandag 3 juli 2017)

Maandag 4 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Verschillende parlementsleden polsen bij minister Weyts naar de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in het hoger onderwijs. En Katia Segers vraagt zich af welke maatregelen er genomen zullen worden om tegemoet te komen aan de uitdagingen voor het onderwijs in de Vlaamse Rand.

Dinsdag 5 september 2023

- 18u: Studio Commissie - De Open Vld-fractie diende een conceptnota in, waarin ze onder andere voorstellen doen om het zorgpersoneel te ontlasten door inschakeling van logistieke helpers. De leden van de commissie hielden een hoorzitting over het thema met experts.

Woensdag 6 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Onlangs kwam aan het licht dat je sneller een afspraak bij de autokeuring zou kunnen krijgen door de controleurs wat geld toe te stoppen. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over wegenwerken die duurder uitvallen door de inflatie.

Donderdag 7 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Sam Van Rooy (Vlaams Belang) heeft vragen over de strengere controles op illegale paadjes in de tuin. Daarnaast worden ook de aanpassing van de regels voor de lage-emissiezones en de bestrijding van everzwijnen aangekaart.

Vrijdag 8 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Federaal minister Gilkinet wil een totaalverbod op korteafstandsvluchten binnen België. Verschillende parlementsleden vragen naar het standpunt van minister Peeters. En er is kritiek op het inkorten van tram 4 in Hoboken.

Zaterdag 9 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Straatstenen die gemaakt zijn door uitgebuite arbeiders vinden nog hun weg naar Vlaamse gemeentes. Verschillende parlementsleden vragen aan minister-president Jambon om een duurzame oplossing te vinden. Daarnaast komt het Vlaamse ‘Actieplan Jeugddelinquentie’ aan bod.

Zondag 10 september 2023

- 18u: Studio Commissie - België is bijna volledig afhankelijk van de import van soja, en die is vaak niet duurzaam. Verschillende parlementsleden vragen om de traceerbaarheid van ingevoerde soja te verhogen. Daarnaast worden de resultaten het onderzoek ‘Hoe kijkt de Vlaming naar landbouw?’ besproken.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet