Vlaams Parlement TV
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Ook tijdens het zomerreces van het Vlaams Parlement kunt u de activiteiten van de parlementsleden blijven volgen. Deze week bevat elke nieuwslus beeldmateriaal dat eerder werd opgenomen maar nog niet werd uitgezonden.

Studio Commissie - De VRT stelt elk jaar een verslag op over de uitvoering van haar beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering. Onder andere Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder, stelt het jaarverslag van de VRT voor. Woensdag 20 september vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: Het jaarverslag 2022 van de VRT

Maandag 18 september 2023

- 18u: Studio Commissie - In 2017 liet een weduwe haar private kunstcollectie na aan het KMSKA. De schenkster had in haar testament gevraagd om een fonds op te richten voor deze goederen, maar nu blijkt dat het geld is gebruikt voor andere doeleinden. Hierover hielden de leden van de commissie een hoorzitting.

Dinsdag 19 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Mieke Schauvliege (Groen) is verbouwereerd dat er elke dag een voetbalveld aan Vlaams bos verdwijnt. Daarnaast worden er ook vragen gesteld over de prijsfluctuaties van het asbestattest en de aanpak van de bestrijding van de Aziatische hoornaar.


Woensdag 20 september 2023

- 18u: Studio Commissie - De VRT stelt elk jaar een verslag op over de uitvoering van haar beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering. Onder andere Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder, stelt het jaarverslag van de VRT voor.

Donderdag 21 september 2023

- 18u: Studio Commissie - Artiesten van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) verzetten zich tegen de aanstelling van een Vlaams Belang bestuurslid. Hannelore Goeman (Vooruit) polst naar een reactie van minister Jambon. Ook wordt de Belgische roofkunst in Nederlandse musea besproken.

Vrijdag 22 september 2023

- 18u: Studio Commissie - De Vlaamse overheid wil experimenteren met een digitaal systeem voor statiegeld op blikjes en plastic flessen. Daarbij zou op elke drankverpakking een QR-code komen. Over deze pilootprojecten hielden de leden van de commissie een hoorzitting met experts.

Zaterdag 23 september 2023

- 18u: Studio Commissie - De onderzoekscommissie kinderopvang kwam met 75 aanbevelingen om de veiligheid in de kinderopvang te verbeteren en het vertrouwen in de sector te herstellen. Over de uitvoering van deze aanbevelingen wisselen de leden van de commissie van gedachten met experts (deel 1).

Zondag 24 september 2023

- 18u: Studio Commissie - De onderzoekscommissie kinderopvang kwam met 75 aanbevelingen om de veiligheid in de kinderopvang te verbeteren en het vertrouwen in de sector te herstellen. Over de uitvoering van deze aanbevelingen wisselen de leden van de commissie van gedachten met experts (deel 2).
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet