Vlaams Parlement TV
Een beknopt overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

Studio Commissie - In de commissie voor Wonen worden er ook een aantal vragen gesteld over hobby-archeologen die hun vondsten niet aangeven. Dinsdag 16 mei vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: In het kader van de werken Oosterweelverbinding voert de stedelijke dienst archeologie onderzoek uit op een deel van de site van het voormalige Amerikaanse kamp Top Hat op Linkeroever. (2 april 2021) (Foto: BelgaImage)

Maandag 15 mei 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Leefmilieu en Omgeving worden er vragen gesteld over de recente doorlichting van Natuurpunt. Daarnaast vragen verschillende commissieleden wat de gezondheidsrisico’s zijn rond de luchthaven van Zaventem.

Dinsdag 16 mei 2023

- 18u: Studio Commissie - Naar jaarlijkse gewoonte stelt de Vlaamse Ombudsman zijn jaarverslag voor in de commissie voor Wonen. Naast deze kwestie worden er ook een aantal vragen gesteld over hobby-archeologen die hun vondsten niet aangeven.

Woensdag 17 mei 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).


Donderdag 18 mei 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 19 mei 2023

- 18u: Studio Commissie - Hoeveel werkende trajectcontroles zijn er in Vlaanderen? En staan ze op de juiste plaats? Dat vragen verschillende parlementsleden aan minister Peeters. Ook worden er vragen gesteld over het fietsbeleidsplan van de Vlaamse Regering.

Zaterdag 20 mei 2023

- 18u: Het Gesprek - Vlaanderen wil tegen 2030 40 procent minder CO₂ uitstoten dan in 2005. Daarmee verhoogt Vlaanderen zijn klimaatambitie. Maar is dat genoeg? Marc Van de Looverbosch vraagt het aan Joeri Thijs van Greenpeace.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 21 mei 2023

- 18u: Studio Commissie - Tijdens de commissie voor Dierenwelzijn werden er verschillende vragen gesteld over de overvolle dierenasielen en over de gezondheidstoestand van dieren in de veehouderij. En zullen de regels voor hondenkwekerijen, zoals in Wallonië, verstrengd worden?
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet