Vlaams Parlement TV
Een beknopt overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

De Koepelzaal - Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid bij Vlaamse tienjarigen opnieuw fors gedaald is. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat meer dan 40 % van de leerlingen zegt ook met honger op school te komen. De fracties debatteren met minister Weyts over de problematiek. Maandag 22 mei en dinsdag 23 mei (twee delen), telkens vanaf 18u in de nieuwslus.

Illustratie: Pexels

Maandag 22 mei 2023

- 18u: De Koepelzaal - Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid bij Vlaamse tienjarigen opnieuw fors gedaald is. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat meer dan 40 % van de leerlingen zegt ook met honger op school te komen. De fracties debatteren met minister Weyts over de problematiek.

Dinsdag 23 mei 2023

- 18u: De Koepelzaal - Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid bij Vlaamse tienjarigen opnieuw fors gedaald is. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat meer dan 40 % van de leerlingen zegt ook met honger op school te komen. De fracties debatteren met minister Weyts over de problematiek. (deel 2)

Woensdag 24 mei 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren.

Donderdag 25 mei 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren.

Vrijdag 26 mei 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister Demir schept duidelijkheid rond de tegenstrijdige verklaringen over de gevolgen van de PAS-publicatie in het Belgisch Staatsblad. Daarnaast beantwoordt ze ook vragen over de impact van de illegale raveparty op de natuur.

Zaterdag 27 mei 2023

- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 28 mei 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet