Vlaams Parlement TV
Een beknopt overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Het decreet over de Nationale Parken

De Koepelzaal - De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vorige week woensdag het decreet over de Nationale Parken goedgekeurd, ondanks een tegenstem van cd&v. Dinsdag 13 juni vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 12 juni 2023

- 18u: Studio Commissie - De Vlaamse Regering wil het mogelijk maken dat in bepaalde regio’s in Vlaanderen de minder kapitaalkrachtige inwoners een woning kunnen kopen in de streek waarin ze opgegroeid zijn. Tijdens de commissie werd het decreet "Wonen in eigen streek" besproken en gestemd.

Dinsdag 13 juni 2023

- 18u: De Koepelzaal - De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vorige woensdag het decreet over de Nationale Parken goedgekeurd, ondanks een tegenstem van cd&v.

Woensdag 14 juni 2023

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 15 juni 2023

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 16 juni 2023

- 18u: Studio Commissie - Minister Peeters wil vermijden dat De Lijn vanaf 2026 massaal boetes moet betalen in de lage-emissiezones in Antwerpen en Gent. Daarnaast is het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij De Lijn sterk gestegen.

Zaterdag 17 juni 2023

- 18u: Het Gesprek - Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 18 juni 2023

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website facebook twitter youtube 
Email Marketing Powered by MailPoet