Vlaams Parlement TV

Volg Vlaams Parlement TV ook via

youtube facebook twitter instagram 
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).

Studio Commissie - Daags voor de geplande uitzending van een docureeks over de zaak-De Pauw besliste de VRT om ze niet uit te zenden. Niet alle slachtoffers werden hier op voorhand van op de hoogte gebracht. Meyrem Almaci (Groen) en Katia Segers (Vooruit) eisen meer duidelijkheid van minister Dalle. Dinsdag 1 april vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 1 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Daags voor de geplande uitzending van een docureeks over de zaak-De Pauw besliste de VRT om ze niet uit te zenden. Niet alle slachtoffers werden hier op voorhand van op de hoogte gebracht. Meyrem Almaci (Groen) en Katia Segers (Vooruit) eisen meer duidelijkheid van minister Dalle.

Dinsdag 2 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Uit cijfers van de CM blijkt dat het gebruik van rilatine door kinderen en jongeren het voorbije decennium fors is gestegen. Jeremie Vaneeckhout (Groen) reageert bezorgd. En volgens het Vlaams Mensenrechteninstituut schendt Vlaanderen de rechten van mensen met een handicap.

Woensdag 3 april 2024

- 18u: De Koepelzaal - Brusselaars Stijn Bex en Hannelore Goeman kaarten het lerarentekort in Brussel aan. Daarnaast vraagt Gwenny De Vroe zich af waarom er nog geen juridisch kader is voor alternatieve woonvormen. Tot slot wil Stefaan Sintobin minder regelneverij voor de visserijsector.

Donderdag 4 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Het Brusselse hof van beroep verplicht het Vlaams Gewest om de uitstoot van broeikasgassen sneller te reduceren. Die moeten in 2030 55 procent lager liggen dan in 1990. Over deze uitspraak hielden de leden van de commissie een hoorzitting.

Vrijdag 5 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Scholen signaleren een ­toenemende radicalisering en polarisatie onder hun leerlingen. Zowel bij het Gemeenschapsonderwijs (GO!) als het katholiek onderwijs stijgt het aantal meldingen en vragen. De leden van de commissie hielden hierover een hoorzitting.

Zaterdag 6 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Katia Segers (Vooruit) en Johan Danen (Groen) willen dat minister Weyts de genderkloof in de academische wereld aanpakt. En Brecht Warnez (cd&v) vraagt zich af of er al concrete plannen zijn voor de organisatie van een extra tandartsenopleiding.

Zondag 7 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Uit het rapport van OVAM blijkt dat de invoering van een digitaal statiegeldsysteem amper invloed zou hebben op zwerfvuil. Mieke Schauvliege (Groen) kaart de kwestie aan. En Gwenny De Vroe (Open Vld) wil weten hoe minister Demir de wateroverlast in Vlaanderen zal aanpakken.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website youtube facebook twitter instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet