Vlaams Parlement TV

Volg Vlaams Parlement TV ook via

youtube facebook twitter instagram 
Een handig overzicht van de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV, de televisiezender van het Vlaams Parlement (Telenet, kanaal 42 - Proximus, kanaal 175 - Orange, kanaal 80).
Liesbeth Homans

Het Gesprek met Liesbeth Homans – Samen met parlementsvoorzitter Liesbeth Homans blikt journalist Marc Van de Looverbosch terug op de afgelopen legislatuur en kijken ze vooruit naar de verkiezingen 2024. Zaterdag 20 april vanaf 18u in de nieuwslus.

Maandag 15 april 2024

- 18u: Studio Commissie - In schoolboeken staan veel minder vrouwen dan mannen en relatief weinig personages met een niet-westerse naam. Tijdens de commissie wordt de kwestie besproken. Ook het smartphonegebruik op school en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag in het hoger onderwijs komen aan bod.

Dinsdag 16 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Landbouwers willen niet meer dat landbouwgrond wordt opgekocht door de overheid voor natuurdoeleinden. Ook cd&v schaart zich achter het idee. Daarnaast wordt het belang van de sierteelt in steden en gemeenten aangekaart.

Woensdag 17 april 2024

- 14u: De Koepelzaal Live - Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 18 april 2024

- 18u: Studio Vlaams Parlement - Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).


Vrijdag 19 april 2024

- 18u: Studio Commissie - Onderwijsexpert Dirk Van Damme werd door de Vlaamse Regering gevraagd een commissie samen te stellen die een modern school­- en personeelsbeleid voor het onderwijs moet uittekenen. Het uiteindelijke rapport werd besproken tijdens de commissie.


Zaterdag 20 april 2024

- 18u: Het Gesprek met Liesbeth Homans - Samen met parlementsvoorzitter Liesbeth Homans blikt journalist Marc Van de Looverbosch terug op de afgelopen legislatuur en kijken ze vooruit naar de verkiezingen 2024.

- 18u30: De Koepelzaal - Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 21 april 2024

- 18u: De Koepelzaal - Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
Vlaams Parlement TV: vanaf 18u elke dag een uur nieuws rechtstreeks uit het Vlaams Parlement. Daarna 24 uur in de nieuwslus.

Stem af op:

📺 Telenet (kanaal 42) | 📺 Orange (kanaal 80) | 📺 Proximus TV (kanaal 175)

24u te bekijken in onze nieuwslus.
website youtube facebook twitter instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet