Actualiteitsdebat

Na een kritische doorlichting van het Agentschap Integratie en Inburgering door het Rekenhof neemt Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) maatregelen. Zo moeten de cursussen worden gedigitaliseerd en gedifferentieerd volgens het niveau van de nieuwkomers. “Het interesseert me niet om een proces te maken van het verleden, maar wel een project te maken voor de toekomst”, zegt de minister.

Maar volgens oppositiepartij Groen is de geschiedenis hier wel degelijk van tel. “We zijn zoveel kostbare jaren verloren doordat alle belangrijke postjes in handen waren van één en dezelfde partij”, zegt An Moerenhout (Groen). “En zo kon het gebeuren dat die partij het hele mismanagement zoveel jaren in de doofpot heeft gehouden”. Nadia Sminate (N-VA) wijst erop dat de asielcrisis de modernisering van het Agentschap heeft doorkruist.

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Vlaams Parlement, woensdag 5 februari 2020 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.