visienota Kunsten
De nieuwe visienota Kunsten van cultuurminister Jan Jambon wordt over het algemeen positief onthaald door de cultuursector. Deze visienota is de verdere uitwerking van zijn beleidsnota die in januari nog op hevig protest botste. Verschillende vertegenwoordigers uit de sector werden begin juni uitgenodigd om deel te nemen aan een online hoorzitting waarin ze hun licht mochten laten schijnen op de nieuwe nota.

Minister-president Jan Jambon diende in het Vlaams Parlement zijn visienota Kunsten in, in uitvoering van het Kunstendecreet van 13 december 2013. Deze visienota is de verdere uitwerking van het kunstenbeleid in zijn beleidsnota Cultuur 2019-2024. Op 16 april wisselden de leden van de commissie hierover van gedachten met de minister-president. In juni vond een hoorzitting plaats met Herman Baeten (voorzitter van de Sectorraad Kunsten en Erfgoed, SARC), met Rolf Quaghebeur (voorzitter Adviescommissie Kunsten), met Ann Overbergh (algemene leiding, Kunstenpunt), met Jan Timmermans (directeur Cultuurloket), met Leen Laconte (directeur Overleg Kunstenorganisaties), met Pascal Cools (managing director, Flanders DC) en met Yannick Ganseman (kernlid Artiestencoalitie).

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Commissie, zaterdag 15 augustus 2020 vanaf 17u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.