vaccinatiestrategie
Elke Vlaming die dat wil zou voor de zomer het eerste prikje van een coronavaccin kunnen krijgen. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Dat is het soort van communicatie waarnaar wij als Vlamingen snakken: eentje die het perspectief geeft om uit deze coronahel te geraken”, zegt Lorin Parys (N-VA).

Alle meerderjarige Vlamingen krijgen de komende weken en maanden van de Vlaamse overheid een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Nu wordt er volop gevaccineerd in de woonzorgcentra en volgende week zijn de eerste ziekenhuizen aan de beurt. Maar vanaf maart gebeuren de vaccinaties in de vaccinatiecentra. Eerst voor de 65-plussers en daarna voor de rest van de bevolking.

Begin maart worden de vaccinatiecentra opgestart. Dat zullen er 60 à 120 worden. “We versnellen dus om naast die belangrijke kwantiteit ook de kwaliteit te kunnen handhaven. Die kwaliteit is natuurlijk ook van ontzettend groot belang. Daarvoor rekenen we op die vaccinatiecentra, waarover we vandaag een druk bijgewoonde webinar hebben georganiseerd met meer dan duizend mensen. We hebben maar driehonderd steden en gemeente, we hebben maar zestig eerstelijnszones. Morgen organiseren we opnieuw een webinar. Alleen dat al geeft aan hoe groot de interesse en vooral ook de betrokkenheid is van iedereen om dat te kunnen doen”, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Lees ook: Vlaamse Regering rolt vaccinatiestrategie verder uit

Studio Vlaams Parlement, woensdag 13 januari 2021 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.