Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bezoekt Vlaams Parlement
Op woensdag 9 mei, Dag van Europa, bezoekt Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker het Vlaams Parlement. Hij zal er een toespraak houden met als titel ‘Waarom de toekomst van Europa niet kan wachten’.

De Dag van Europa is het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Het is de verjaardag van de historische Schuman-verklaring. Bij die gelegenheid zal de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, het Vlaams Parlement bezoeken en toespreken. Zijn toespraak zal ongeveer twintig minuten duren, waarna elke fractie en ook minister-president Geert Bourgeois zullen mogen reageren.

Programma vanaf 14u15:

– Welkomstwoord door voorzitter Jan Peumans
– Toespraak door Jean-Claude Junker, voorzitter Europese Commissie
– Debat met leden van het Vlaams Parlement
– Toespraak door Geert Bourgeois, Minister-president Vlaamse Regering
– Repliek door Jean-Claude Junker, voorzitter Europese Commissie
– 15u30 Einde

Jean-Claude Juncker is al de 8ste internationale gast die het Vlaams Parlement zal toespreken. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, Marc Rutte, minister-president van Nederland, Markku Markkula, voorzitter van het Comité van de Regio’s, Marianne Thyssen, Europees Commissaris, Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO, Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en Xavier Bettel, eerste minister van het Groot-Hertogdom Luxemburg.

De Koepelzaal-Live: woensdag 9 mei vanaf 14u15 op vlaamsparlement.tv (Telenet, kanaal 42 of Orange, kanaal 80).