Vlaamse Ombudsdienst
De Vlaamse Ombudsdienst maakt jaarlijks een verslag op over zijn werkzaamheden, met daarin bevindingen en aanbevelingen over de bevoegdheden van de Vlaamse Gemeenschap. De leden van de commissie bespreken de bevindingen uit dit jaarverslag met parlementsvoorzitter Liesbeth Homans, met minister-president Jan Jambon en met Vlaams ombudsman Bart Weekers.

De Vlaamse Ombudsdienst maakt jaarlijks een verslag op over zijn werkzaamheden, met daarin bevindingen en aanbevelingen over de bevoegdheden van de Vlaamse Gemeenschap. De Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst stelde ook een verslag op over het eerste jaar werken rond #metoo in de culturele en audiovisuele sector. Dit verslag behandelt gevallen van grensoverschrijdend gedrag waarbij de Genderkamer probeert te bemiddelen tussen melders en plegers. De leden van de commissie bespraken de bevindingen uit deze jaarverslagen met parlementsvoorzitter Liesbeth Homans, met minister-president Jan Jambon, met Vlaams ombudsman Bart Weekers en met ombudsvrouw Gender Annelies D’Espallier.

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

De Koepelzaal, donderdag 15 april 2021 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.